Přeskočit na obsah
Domů » Novinky ze školky 09/2024

Novinky ze školky 09/2024


    Letošní rok jsme začali plni sil a dokonce i s novou posilou, a to novou paní učitelkou Helenkou, která se k nám velmi těšila. Je pro školku plně kvalifikovaná a velmi šikovná. Do našeho kolektivu i mezi děti skvěle zapadla a věříme, že s námi společně s Bobem a Bobkem poletí kloboukem za dobrodružstvím. Tímto bychom chtěli paní učitelku srdečně přivítat a popřát jí, ať se jí u nás velmi líbí.

    Ve školce jsme si měsíc září udělali velmi pestrý. Hned první týden pro nás byl cestovatelský. Děti ze školy i školky se vypravily do Malé Morávky na přehlídku dravců. Tam jsme viděli spoustu zajímavých dravců, někteří prolétli přímo nad našimi hlavami. Dověděli jsme se o nich hodně zajímavostí, některé dravce jsme museli volat i zpět k nám, a dokonce jsme museli zodpovědět otázky. Víte třeba jak se jmenovala sova z pohádky Tři oříšky pro Popelku? My to věděli. Dětem se přehlídka moc líbila a budeme se těšit na další.

    V dalších dnech jsme navštívili Motýlí farmu v Rudné, kde jsme viděli mnoho motýlků různých velikostí i barev. Bylo moc nádherné, když mezi námi poletovali a na některé z nás se nebáli i sednout. Jako další nás ve školičce čekala naše letos první pohádka, a to Boudo budko. Pohádka je plná kamarádství, kde se zvířátka spojují, což bylo jako teď u nás, kdy jsme přivítali nové kamarády. U pohádky jsme si také poprvé představili naše Centra aktivit, která i nové děti velmi zaujala. Hned následující den jsme se zapojili do projektu Ukliďme Česko, takže jsme vyrazili do našeho blízkého okolí a uklidili z něj vše, co do přírody nepatří. A jako poslední nás čekala celodenní podzimní vycházka, kterou si děti moc užily. Zapojili jsme kreativitu, smysly a hlavně spojili všechny síly dohromady.

    Na odpolední tvoření jsme v jednom dni pozvali i rodiče, aby si s námi vyrobili podzimní dekorace. Září bylo na aktivity bohaté. Budeme se těšit na další měsíc, snad pro nás bude také tak pestrý.

    Update cookies preferences