Po prázdninách se opět setkáváme v Klubu badatelů a těšíme se, co nového budeme objevovat a zkoumat. V první lekci jsme se v duchu ročního školního tématu vydali na louku na sběr jahodníku. Po návratu do školy jsme ve školní knihovně vyhledávali knihy s tematikou léčivých bylin a následně hledali informace o jahodníku. A co se dá na jahodníku zkoumat? Zkusíme si třeba uvařit čaj. A víte, že i obyčejný čaj z jahodníku, nemusí být tak obyčejný, jak by se mohlo na první pohled zdát? Ale to už jsme na našem druhém setkání. Bylo totiž potřeba jednu dávku jahodníku usušit a druhou fermentovat. Třetí vzorek byl opět jahodník čerstvý. Malí badatelé vařili čaj z těchto tří vzorků a zjišťovali, jestli všechny čaje chutnají stejně nebo se jejich chuť liší. Byli velmi překvapeni, když zjistili, že každý čaj nejen jinak chutná, ale i voní. A co teprve, když si ho vylepšíme pravým medem! Někteří použili i cukr, aby zjistili, jestli je to jedno – cukr nebo med? Jiní přidali citron. A který čaj chutnal nejlépe? Tak to Vám nepovíme. Zkuste si vyjít na procházku do luk a nasbírat trochu toho lahodného listí. Uvařte si z něho čaj a užijte si pěknou chvilku se svými blízkými…